Aktiiviset menestyvät vaikeinakin aikoina

Aktiiviset menestyvät vaikeinakin aikoina

Tummia pilviä taivaalla, pois emme niitä saa, mutta voimme auttaa välttämään niitä?

Uutisissa pelkkää synkkyyttä, irtisanomisia ja toinen toistaan synkempiä uutisia talouden tilasta ja tulevasta. Kyllä, tätä se on ja varmasti tulee myöskin jatkumaan kenties pidemmänkin aikaa. Sen verran suuria on haasteet niin sanotussa suuressa kuvassa.

Mutta jotain hyvääkin ja varsin usein asioille on myös tehtävissä jos tahtotila on oikea ja pelkästä ajattelusta siirrytään toimiin. Mitä pikemmin sen paremmin lääkkeet tehoavat.

Menestyjät erottuvat juuri tällaisina aikoina!

Varsin usein hyvinä aikoina hyvästäkin myyntiorganisaatiosta tulee aktiivisen ja toimeliaan sijasta passiivisia.

Aktiivisen myyntityön ja uuden asiakkaan metsästyksen sijaan siirrytäänkin moodiin, jossa ”tilausta odotetaan aggressiivisesti”, kuten vanha sanontakin kuuluu. Se on täysin normaalia ja jos puhelimet ja tilauslinjat on tukossa ja ostavia asiakkaita on niin ymmärtäähän sen.

Mutta entä nyt, toki osalla tilanne edelleenkin on hyvä, osalla jopa erinomainen, mutta tilanteen heikentymistä ei kannata jäädä odottamaan. Edelleen toimitaan samalla mallilla kuin ennen mutta puhelimet ei soi samaan tahtiin ja kauppojen toteutuminen pitkittyy? On täysin ymmärrettävää, että moodin vaihtaminen ”tilausten vastaanottamisesta” aktiiviseen uusasiakaskontaktointiin ei ole helppoa, osalle se on jopa mahdotonta.

Mutta veikkaan, että isolla osalla kaupan määrä on laskenut ja haaste kannattavuuden, sekä toiminnan tuloksen kannalta on olemassa. Huoli tulevasta on varmasti suuri ja yhteinen.

En väitä, että voimme ratkaista kaikki ongelmat, sillä taikoihin ei kukaan pysty, eikä talouden ajalle tuomaa kehystä voi poistaa. Yhteen olennaiseen asiaan voimme vaikuttaa! Myynnin aktiivisuuden lisäämiseen, asiakastapaamisten ja asiakaskontaktien määrään voimme! Ja mikäli tuotteet/tarjooma on kunnossa niin varmasti tuo myös tulosta.

Ulkoistamalla asiakastapaamisten hankinnan eli kotoisammin buukkauksen saat varmasti liikettä myyntitiimiisi ja poikkeuksetta isompi määrä laadukkaista oikeanlaisia tapaamisia tuo lisää tarjouksia ja sitä kautta lisää kauppaa. Myynnin johdon aika vapautuu itse myynnin johtoon, me huolehdimme buukkauksesta.

Pitkä, kohta 40-vuotinen historiamme takaa sen, että se mitä teemme ja lupaamme myöskin pitää. Alan pisin kokemus on myös opettanut paljon eikä aika kulu asioiden opetteluun vaan saamme buukkauksen käyntiin hyvinkin pian. Ja te puolestaan tuloksia!

Soita, laita viestiä niin istutaan alas ja räätälöidään juuri teille sopiva, paras mahdollinen kokonaisuus.

Kaupallista joulun odotusta
Jukka Rautiainen