Työpaikat
EN

Yleistä — 19.02.2019

Työ Välimeren rannalla

Aurinkoa yli 300 päivää vuodessa

Meistä useimmat haaveilevat pysyvästä tai pidempiaikaisesta asumisesta auringossa mutta harva rohkenee toteuttaa haaveensa. Mikä meitä sitten estää toteuttamasta elämänmuutosta, jolle olisi emootion lisäksi paljon myös rationaalisia perusteita? Sanomme useimmiten, että Suomeen meitä sitoo perhesyyt kuten lasten koulu ja opiskelu tai vanhempien elämäntilanne, mutta myös työ, josta emme uskalla päästää irti, vaikka se ei enää ihan vastaisi odotuksiamme. Tai ura, joka on saatettava kunnialla maaliin, vaikka tunnistamme sen jo polttavan kynttiläämme molemmista päistä. Ihmisellä on luontainen taipumus arvostaa pysyvyyttä ja ennustettavuutta, josta syystä siedämme paljonkin kuluttavaa epämukavuutta mieluummin kuin käynnistämme muutoksen kohti tuntematonta, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Jos elämäntilanteemme kuitenkin mahdollistaisi muutoksen, mikä olisi todellinen riski, jolle itsemme altistamme?

Työntekijöiden vapaa liikkuvuus

Yksi Euroopan unionin kansalaisten neljästä vapaudesta. Se käsittää työntekijöiden oikeuden liikkumiseen ja oleskeluun, työntekijöiden perheenjäsenten oikeuden maahantuloon ja oleskeluun sekä oikeuden työskennellä toisessa unionin jäsenvaltiossa ja tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti tuon jäsenvaltion kansalaisten kanssa. Asumme siis yhteisössä, jossa meidän ja perheenjäsentemme elämänmuutosta halutaan tukea. EU-maiden keskinäiset sopimukset tekevät uuteen kohdemaahan etabloitumisen kohtuullisen helpoksi ja keskeisten viranomaisten verkkosivuilta löytyy runsaasti infoa muuttoon, asumiseen, verotukseen ja sosiaaliturvaan liittyen. Lisäksi on paikallisen työnantajan intresseissä tukea muuttajaa kohdemaan muodollisuuksien kanssa.

Elämänlaatu

EU maista Espanja tarjoaa poikkeukselliset ilmastolliset ja taloudelliset olosuhteet elämänlaadun parantamiseen. Espanjalaisten perusarvot ovat lähellä omiamme, valuutta on sama ja maassa on turvallista elää. Espanjan talous on kasvu-uralla ja vaikka ansiotaso olisi matalampi niin alhaisten elinkustannusten ja matalamman verotuksen ansiosta ostovoimaa on usein enemmän kuin Suomessa. Espanjassa työntekijän suojana on hyvin samantyyppiset toimialakohtaiset työehtosopimukset kuin Suomessa, loma ja eläkekin karttuvat tuttuun tapaan ja suunnilleen samassa suhteessa kuin Suomessa.

Työllistyminen Espanjassa liittää työntekijän automaattisesti sosiaaliturvan piiriin eikä esimerkiksi espanjalaisen terveydenhuollon taso kotimaamme tasoa häpeä. Paikalliseen Kela -korttiin nimetään jopa henkilökohtainen lääkäri ja sairaanhoitaja. Lääkkeet ovat käsittämättömän halpoja, ja terveyskeskuslääkärin määräämällä reseptillä omavastuuksi jää vain 10% lääkkeen arvosta. Tosin lääkärin tarvetta on Espanjassa helppo vähentää erityisesti ulkoliikunnan keinoin, joka on vaivatonta, useimmille mielekkäämpää kuin kotimaassa ja mahdollista vaikka päivittäin. Meille Suomalaisille tyypillisten kansantautien riskiä onkin Espanjassa helppo pienentää valon, liikunnan ja terveellisen ravinnon avulla.

Entä lapset? Espanjalaiset rakastavat lapsia ja se näkyy myös koulussa. Opetus on laadukasta ja ilmapiiri on silmiinpistävän hyväntuulinen. Kielikylpyoppilaat otetaan ilolla vastaan ja suomalaisuutta arvostetaan. Positiivisuudella on tapana tarttua ja kokemusten mukaan suomalaislapset viihtyvätkin paikallisissa kouluissa erinomaisesti.

Suomalaisten työperäinen muutto Espanjaan on kasvussa. Itse olen asunut ja työskennellyt Espanjassa nyt noin puolitoista vuotta ja on vaikea nimetä riskejä, jotka olisivat omassa elämänmuutoksessamme toteutuneet. Omalla toimistollamme Torreviejassa työskentelee kasvava kirjo nuoria sinkkuja, pienten lasten kanssa pysyvästi muuttaneita sekä eläkeikää lähestyviä suomalaisia. Kaikkia heitä yhdistää yksi asia, tahto mukavampaan elämään matalamman kustannustason ja ihanteellisten ilmasto-olosuhteiden maassa. Tutkimuksen mukaan 92 prosenttia Espanjan ulkomaalaisista työntekijöistä kertovat olevansa elämäänsä tyytyväisiä!

Sanotaan että maailma pienenee. Sanonnan merkityksen ymmärtää, kun hyppää koneeseen räntäsateessa ja 60 euroa maksavan neljän tunnin lennon jälkeen löytää itsensä hymyilemästä aurinkolasit päässä Välimeren välkkeessä.

Etsimme toimistollemme jatkuvasti lisää korkean työmoraalin omaavia hyviä tyyppejä. Jos elämänmuutos on ollut mielessäsi ja suomenkielinen työ vakavaraisen suomalaisyhtiön espanjalaisessa tytäryhtiössä kiinnostaa, jätä meille yhteystietosi oheisen linkin kautta!

https://bookers.fi/tyopaikka/toihin-valimeren-aurinkoon/

 

Aurinkoisin terveisin,

Keijo Luoto, Toimitusjohtaja, Bookers Spain Mediterráneo S.L.

Aiheeseen liittyvää

Töihin Bookers Groupille?

Oletko kokematon kovalla asenteella vai jo valmis tekijä? Tee itsellesi palvelus ja jätä meille puhelinnumerosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Soita ja kysy lisää

Bookers
Meri Holmberg
Manager, Sales and HR
+358 40 539 1771

Sales Avenue
Marko Luttinen
Manager, Sales and Recruitment
+358 50 411 7828