Työpaikat
EN
Päättäjä, kiinnostuitko?
Ota yhteyttä »

Yleistä — 15.03.2019

Miksi laajensimme toimintaamme Espanjaan?

Keväällä 2018 avasimme toimipisteen Torreviejaan, Kaakkois-Espanjan Costa Blancalle, tavoitteenamme kasvattaa liiketoimintaamme tehokkaalla ja kannattavalla tavalla, samalla tarjoten monipuolisempia työmahdollisuuksia henkilöstöllemme.

Espanjan toimistossamme työskentelee noin 20 henkeä puhelimitse ja videolla tapahtuvan asiakastapaamisten sopimisen, eli tuttavallisemmin buukkauksen ja myynnin parissa. Osa henkilöstöstä on Suomen toimipisteestämme siirtyneitä työntekijöitä, osa suoraan Espanjaan rekrytoituja. Vuoden 2023 loppuun mennessä tavoitteenamme on työllistää Espanjassa 100 henkilöä.

Espanjan toimintaa pyörittävät Keijo ja Pia Luoto, molemmat kokeneita myynnin ammattilaisia. Keijolla on lähes 30 vuoden kokemus kaupalliselta alalta, viimeisimpänä 17 vuoden ura Elisan B-to-B myyntijohdossa. Pia on ICT-alan konkari, jolla on myös aiempaa kokemusta menestymisestä yrittäjänä.

Viimeisten viiden vuoden aikana Bookers Group on kasvattanut liikevaihtoaan noin 10 miljoonaa euroa työntekijämäärän noustessa 20 henkilöstä yli 200 henkilöön. Nyt liiketoiminnan kasvun rajoitteeksi on muodostunut työvoiman saatavuus. Myös työvoiman pysyvyyteen halutaan investoida.

Espanjaan laajentumisen ensisijainen tavoite on vahvistaa konsernin kilpailukykyä parantamalla työnantajamielikuvaa ja lisäämällä vetovoimaa rekrytointimarkkinassa Suomessa ja Espanjassa. Tavoitteena on myös kasvattaa henkilöstötyytyväisyyttä tarjoamalla nykyisille työntekijöille mahdollisuus työskennellä ilmastollisten ja taloudellisten olosuhteiden puolesta ihanteellisessa ympäristössä.

Työskentely Espanjassa

Työskentely Espanjassa voi olla lyhytaikaista tai pysyvää. Henkilöverotuksellisista syistä Espanjan työsuhteen on hyvä kestää minimissään 6kk. Luonnollisesti lyhyet etätyöjaksot Suomesta Espanjaan ja päinvastoin ovat mahdollisia. Espanjaan etabloituminen on tehty helpoksi. Asuntoon, työlupiin ja verotuksellisiin asioihin saa vahvan tuen Espanjan toimiston vetäjiltä, jotka ovat kartuttaneet kokemustaan Espanjassa asioinnista vuodesta 2011 alkaen. Espanjan toimistolla työskentelee myös perheellisiä. Alueelta löytyy skandinaavinen koulu, mutta opetus myös espanjalaisissa kouluissa on laadukasta ja kielikylpyoppilaat ovat sinne lämpimästi tervetulleita.

Bookers Kasvupolku on konsepti, joka tarjoaa henkilöstöllemme mahdollisuuden ammatilliseen kasvuun junior -tason myyntitehtävistä aina vaativiin ratkaisumyyntitehtäviin turvallisesti saman konsernin sisällä, ilman tarvetta vaihtaa työnantajaa. Työskentely kansainvälisessä ympäristössä Espanjassa rikastaa henkilökohtaisen kasvun mahdollisuutta ja sillä on keskeinen rooli Bookers Kasvupolussa. Bookers on rakentanut Kasvupolku -konseptista assetin, jonka avulla toivomme alan parhaiden tekijöiden kiinnostuvan Bookersista ja solmivan pitkään kestävän työsuhteen.

Toimistomme sijaitsee Torreviejassa

Välimeren rannalla sijaitsevan, noin 85 000 asukkaan Torreviejan alueen ilmasto on yksi manner-Euroopan parhaista ja aurinkoisia päiviä on yli 300 vuodessa. Torrevieja tarjoaa poikkeukselliset mahdollisuudet urheiluun ja liikuntaan. Verrattain tasaisen maastonsa puolesta alue on erityisesti pyöräilijöiden ja golffareiden suosiossa. Alueella sijaitsee maailman toiseksi suurimmat suolajärvet, joiden ansiosta alueen ilmasto sopii poikkeuksellisen hyvin mm. iho- tai hengitystiesairauksista kärsiville. Unicefin alainen WHO onkin luokitellut alueen yhdeksi maailman terveellisimmistä paikoista elää. Torreviejan kaupunki on hyvin espanjalainen, suomalaisia koko alueella on 2500-3000, joka ei merkittävästi näy katukuvassa.

Korkeampi elintaso ja alhaiset kustannukset

Espanjan ja erityisesti Torreviejan alhainen elinkustannustaso mahdollistaa Suomea huomattavasti korkeamman elämänlaadun tai vaihtoehtoisesti säästämisen työpanosta muuttamatta. Vuokra-asumisen kustannukset ovat alle puolet Suomen vastaavista, ruokakori on 2019 kevään tutkimuksen mukaan 34% edullisempi kuin Suomessa. Ravintolapalvelut ovat kattavat ja hintataso suomalaisesta näkökulmasta hämmentävän edullinen. Kulinaristeille Espanjan gastronomia kattaa runsaan pöydällisen elämyksiä.

Mikäli kiinnostuit työskentelystä Espanjassa, älä epäroi olla meihin yhteydessä!

Aiheeseen liittyvää

Yleistä

Bookers Fun!

13.09.2019

Töihin Bookers Groupille?

Oletko kokematon kovalla asenteella vai jo valmis tekijä? Tee itsellesi palvelus ja jätä meille puhelinnumerosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Soita ja kysy lisää

Bookers Group
Marko Luttinen
HR Manager
+358 50 411 7828