Bookers buukkauspalvelu – lisäpotkua myyntiin

Bookers buukkauspalvelu – lisäpotkua myyntiin

Myynnin ammattilaiset tekevät tulosta kohtaamalla asiakkaan myyntitilanteessa, mutta tapaamisten järjestäminen ja aikatauluttaminen syö myyjien resursseja usein kohtuuttomasti. Bookersin ammattibuukkaajat antavat myynnin ammattilaisille mahdollisuuden keskittyä ydinosaamiseensa, eli myymiseen ja tuloksen tekemiseen.

Kohtaaminen asiakkaan kanssa kasvotusten on monille myynnin ammattilaisille se paras keino tehdä työnsä hyvin. Moni myyjä ei puhelimessa välttämättä ole kuitenkaan parhaimmillaan eikä saa samanlaista kontaktia asiakkaaseen, kuin kasvotusten tavatessa. Jos puhelimen välityksellä ei onnistuta saamaan tarpeeksi hyvää kontaktia asiakkaaseen, voi sillä olla vaikutuksia koko yrityksen tulokseen. Bookersilta löytyy ammattilaiset hoitamaan näitä tilanteita.

”Jos jokaisen myyjän omaan tapaamisten hankintaan käytetyn konttoripäivän saakin vaihdettua vaikka 4-5 meidän sopimaamme laadukkaaseen tapaamiseen, voi jokainen myynnin ammattilainen laskea sen positiivisen vaukutuksen, sekä omaan, että firman tulokseen” laskee Julkaisu Bookers Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Jukka Rautiainen.

Rautiaiselle asia on tärkeä, koska Bookers Oy hoitaa 40 puhelinammattilaisen voimin erilaisten yritysten myyntipuolen asiakaskäyntien buukkausta Helsingin toimistosta käsin.

”Myyjän viikosta menee usein pari päivää pelkkään kontaktoimiseen, joten jäljelle jääville päiville ei saa mahtumaan niin paljon asiakaskäyntejä kuin usein haluttaisiin. Asiakkaita voi olla vaikea tavoittaa pelkällä yhdellä puhelinsoitolla, sillä tavoiteltava henkilö saattaa olla vaikkapa palaverissa. Toisaalta kun tavoiteltava henkilö on tavoitettavissa, myyjä voi olla juuri silloin varattu. Tämä aiheuttaa paljon turhaa työtä ja vaikuttaa osaltaan myös asiakastyytyväisyyteen. Meillä on tähän erikoistuneet ihmiset ja räätälöidyt ohjelmat, joten ongelma on täysin ratkaistavissa”, yrittäjä Rautiainen miettii.

Ulkoistettu kalenteri

Bookers on tuotteistanut buukkausprosessin, mutta palvelu räätälöidään jokaisen asiakkaan tarpeita vastaavaksi yhteistyötä aloitettaessa. Toiveiden ja tarpeen mukaan voidaan asiakkaalle etsiä myös sopivat kohderyhmät ja asiakaslistat.

”Olemme kehittäneet buukkaukseen oman suomenkielisen web-pohjaisen kalenteriohjelman. Se räätälöidään erikseen jokaisen asiakkaan toiveiden mukaan, sillä kahta samanlaista asiakasta ei ole ja jokaisella on omat tarpeensa. Asiakas pääsee kalenteriin käsiksi millä tahansa päätelaitteella missä ikinä sattuvat sillä hetkellä olemaan. Ohjelmisto säästää arvokasta aikaa ja varmistaa sen, että päällekkäisyyksiä ei pääse syntymään”, Rautiainen kuvailee.

Kalenterin käyttöönottoa helpottaa se, että asiakkaan ei tarvitse hankkia ohjelmaa itselleen, mikä omalta osaltaan säästää kustannuksia. Myyjällä on mahdollisuus aikatauluttaa kalenteriin jo ennalta varatut ajat, jonka jälkeen buukkauspalvelu täyttää vapaana olevat ajankohdat. Bookersin ammattilaiset voivat hoitaa myös ruuhkahuippujen tasoittamisen, sekö ulospäin suuntautuvan kontaktoinnin.

”Ohjelmamme kautta päämies kykenee itse reaaliaikaisesti seuraamaan toimintaansa ja lisäksi saamaan tarkan raportoinnin tapaamisista. Tämän avulla toimintaa on helpompi ohjata, kehittää ja seurata”.

Sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö

Koska laatu on kaiken keskiössä Julkaisu Bookersin toiminnassa, puhelinhenkilöstö on valmistettu tuntemaan asiakkaan toiminta ja tavoitteet, ennen kuin työt asiakkaan kanssa aloitetaan. Jokaiselle asiakkaalle nimetään vastuuhenkilöt, jotka vastaavat tietyistä projekteista. Tämä takaa palvelun korkean laadun ja asiakastyytyväisyyden.

”Puhelinmyynnillä on Suomessa huono maine, jonka juuret ovat takavuosien lehtimyynnissä ja hämärätaustaisessa varainkeruussa. Työhön palkattiin ihmisiä ikään ja kokemukseen katsomatta. Ainoa mihin oikeasti panostettiin oli volyymi, joten joukkoon mahtui myös huonoja toimijoita. Tekijöiden ammattitaito oli mitä oli ja huonon sitoutumisen kautta vaihtuvuuskin oli suurta”, Rautiainen kertoo.

Rautiaisen mukaan Bookersilla on tietoisesti rekrytoitu vakiintunutta elämää eläviä aikuisia eri ikäryhmistä. Bookers tarjoaa työntekijöilleen hyvin palkattua B2B-työtä, sekä kestävää työsuhdetta. Uusien työntekijöiden rekrytoimista helpottaa yrityksen hyvä maine ja pitkä historia.

”Ensimmäinen, vuonna 1991 yritykseen tullut työntekijä on edelleen mukana. Kuudesta ensimmäisestä meillä töissä on edelleen kaksi ja yksi heistä on eläkkeellä. Perheyrityksen etuna on se, että meillä ei ole kvartaaliajattelua, kuten vaikkapa pörssiyhtiöissä, eikä ainoana päämääränä ole tuloksen maksimointi. Katsomme mieluummin tulevaisuuteen pitemmällä aikavälillä ja panostamme laadun kautta pitkäjänteiseen toimintaan”, toimitusjohtaja toteaa.

Rautiaisen mukaan yksi menestymisen edellytys on tietenkin palkkaus ja yritys pyrkiikin maksamaan buukkauksen ammattilaisilleen kilpailukykyistä palkkaa. Palkan lisäksi bookerslaisia motivoidaan erilaisten bonuksien ja kilpailujen avulla. Tämä vaikuttaa osaltaan myös työntekijöiden yhteishenkeen ja sitä kautta tulokseen. Palkkauksenkin taustalla on laatuajattelu, jossa hyvästä työstä ja laadusta kannattaa myös maksaa.

Vahvat tukijalat

Bookersin menestys on perustunut vahvoihin tukijalkoihin. Buukkaus, mediamyynti 15 eri julkaisuun, markkina- ja asiakastyytyväisyystutkimukset ja urheilumarkkinointi luovat sen pohjan, jolla yritys nykyään seisoo.

”Yksi vahvuuksistamme on se, että monien julkaisujemme kohderyhmä on pääasiassa jotain tiettyä segmenttiä joiden asiantuntijuutta yrityksestämme löytyy”.

Yksi tukijaloista, urheilumarkkinointi, käsittää muiden muassa HIFK Magazinen, HIFK Vuosikirjan ja otteluohjelmien kustantamisen, sekä mainosmyynnin. Bookersin kautta hoidetaan myös jäähallin videotaulumarkkinointi eli tuttavallisemmin screenin myynti.

”Teemme tiiviisti ja pitkäjänteisesti yhteistyötä HIFK:n kanssa. Kauttamme hoituu laaja kirjo HIFK-tuotteita ja palveluja. Tämän pitkän yhteistyön taustalla on isäni Kauko Rautiaisen, Mika ”Kölli” Kortelaisen ja itseni pitkät perinteet IFK:n riveissä. Kaukolla ja itselläni pääosin jääpallon puolelta ja ”Köllin” uran lätkän parissa kaikki lajia seuraavat tuntevatkin. Noina aikoina syntyneet kontaktit ovat olleet arvokkaita ja yhteistyö onkin sujunut loistavasti. Yhteistyö HIFK:n kanssa on kaikinpuolin nastaa”, Rautiainen lopettaa.