Tervehdys Jukka ja Bookersin väki!

Tervehdys Jukka ja Bookersin väki!

Olen Jason Spencer ja olen päävalmentaja ja omistaja Immanuel Boxing Clubissa. Ensinnäkin haluan kiittää Jukka sinua ja Bookers Oy:tä siitä, että olette olleet halukkaat liittymään tiimiimme sponsorina. Se merkitsee meille todella paljon, että Bookers Oy on päättänyt tukea työtämme nyrkkeilyssä ja nuoria Immanuel Boxing Clubissa. Tässä on pieni tarina teille siitä, miten nyrkkeilytarinamme ja IBC alkoi.

Olen aina rakastanut nyrkkeilyä mutta en pienempänä sitä sen enempää harrastanut, koska olin kiireinen jenkkifudiksen ja jääkiekon parissa. Muutaman vuoden kuluttua, kun olin valmistunut lukiosta, löysin itseni nyrkkeilysalilta Flintista, joka oli raskaansarjan mestarin ja olympialaisten hopeamitalisti Chris Byrdin kotisali. Nyrkkeilin aktiivisesti 5 vuotta ja osallistuin Michiganin osavaltionmestaruuskisoihin, joissa parhaimillaan sijoituin toiseksi. Kun sitten saimme perheeseemme lapsia ja nyrkkeily olisi vienyt niin paljon aikaa, päätin itse ripustaa hanskat naulaan. Samaan aikaan Joey poikani oli noin 4-vuotias ja oli jo kehittämässä rakkautta lajiin. Hänen kiinnostuksensa nyrkkeilyyn jo siinä vaiheessa oli jotain uskomatonta ja hän istui tuntikausia ja katseli nyrkkeilyotteluita kanssani.

Niinpä eräänä päivänä laitoin nyrkkeilyhanskat hänelle käteen ja aloin opettamaan häntä. Joey tuntui oppivan niin nopeasti ja hänen rakkautensa nyrkkeilyyn jatkoi kasvuaan. Siihen mennessä, kun hän oli 9-vuotias hän oli harjoitteli 2 tuntia päivässä ja hänen työmoraalinsa oli kuin ammattilaisella. Tähänkään päivään asti minun ei ole koskaan pitänyt häntä työntää tai pakottaa treenaamaan vaan päinvastoin hänen treenimääräänsä pitikin enemmmänkin rajoittaa ettei hän vaan loukkaantuisi.

Joey Spencer

Hänen ensimmäinen ottelunsa oli, kun hän oli 10-vuotias ja hän osallistui noviisiluokkaan ja voitti Silver Gloves National -mestaruuden ja Junior Olympics -turnauksen ja samalla hänelle myönnettiin lahjakkaimman nyrkkeilijän palkinto molemmissa turnauksissa. Hän on sittemmin voittanut 9 USA:n kansallista mestaruutta, jotka sisältävät kaksi kultamitalia USA Junior World Team -mestaruuskisoissa. Viimeiset 2 vuotta hän on ollut rankattu numero ykköseksi USA:n amatöörinyrkkeilyssä 15-16-vuotiaissa. 2015 hän voitti kultaa USA:n mestaruuskisoissa 70 kiloisissa ja nyt tammikuussa 2016 hän voitti jälleen kultaa USA:n mestaruuskisoissa tällä kertaa 66 kiloisissa. Joey täyttää vasta 16 vuotta nyt maaliskuussa ja on silti näin nuorena edustanut Team USA:n junioreiden maajoukkuetta viimeiset 2 vuotta.

Hänen rakkautensa ja intohimonsa nyrkkeilyyn ovat hyvin ainutlaatuista ja vahvemmat kuin koskaan. Hän viettää tunteja melkein joka päivä opiskellen erilaisia nyrkkeilytyylejä ja katselee otteluita YouTubessa. Hänellä on selkeät tavoitteet ja ne ovat 2020 Tokyon olympialaiset sekä WBC-liiton maailmanmestaruus.

Tämän kaiken nyrkkeilyyn käyttämämme energian ja ajan lisäksi olemme halunneet kannustaa nuoria myös hyviin tapoihin ja ihan kristillisiin perusarvoihin. Niinpä päätimme aloittaa Immanuel Boxing Clubin ja käyttää salia tähänkin tarkoitukseen ja opettaa nuorille myös näitä tapoja ja hyviä arvoja nyrkkeilyn ohessa. Aloitimme aikanaan meidän kellarissa ja eipä mennyt pitkään, kun autotallistamme piti tehdä meille ihan oikea nyrkkeilysali. Nyt meillä käy fiksuja nuoria harjoittelemassa ja opettelemassa nyrkkeilyn saloja reilu kaksikymmentä nuorta.

Kun olen ollut valmentajana ja työskennellyt nuorten kanssa, olen huomannut suuren ongelman nykypäivän nuorissa. Näyttää siltä, että nuoret kasvavat hyvin pehmeiksi, itsekeskeisiksi ja näyttävät haluavan asioita helposti ja kätevästi ja yleensä haluavat lopettaa heti ensimmäiseen tappioon tai vastoinkäymiseen. Uskon, että tämä on johtaa kehitykseen, että tällaiset nuoret ovat heikkoja mm. työ- ja perhe-elämään. Teemme mitä voimme torjuaksemme tätä ongelmaa ja kannustamme nuoria kovaan työhön ja perinteisiin kristillisiin arvoihin. On ollut hienoa nähdä nuorten kasvavan näissä merkeissä ja oppivan oikeita arvoja, kuten kuria, kovaa työtä, epäitsekkyyttä ja merkitystä sille, että pyrkii tekemään kaikkensa aina. Olemme myös hyödyntäneet sosiaalista mediaa jakaaksemme sanomaamme ja arvoja, jotka ovat meille tärkeitä ja merkityksellisiä.

Joey olympiavoittaja Claressa Shieldsin kanssa.

Lisäksi, kun Joey-suosio yhteisössä kasvanut ja seurauksena hänen menestystään kehässä, päätimme aloittaa oman hyväntekeväisyysjärjestömme, jonka nimi on KO-hunger. Säätiön tarkoituksena on lahjoittaa rahaa ja ruokkia nälkäisiä ja auttaa levittämään hyvää tahtoa ja kristillistä sanomaa. Oli alunperin Joeyn ajatus ja toive, että voisimme pyytää apua ihmisiltä, jotka voisivat lahjoittaa rahaa KO-hungerille, aina kun hän voittaa ottelun tai turnauksen. Tämän kautta monet ihmiset ovat mieluusti lahjoittaneet ihan omasta pussistaan rahaa esimerkiksi Afrikan nälkää näkeville lapsille. Tämän jälkeen päätimme käyttää Key Of Hope -järjestöä avunsaajana ja olemmekin käyneet tyttäreni Jessien kanssa mm. Etelä-Afrikassa auttamassa rakentamaan koulujen ja asuntojen perustuksissa lähetysmatkoilla. Tätä kautta nyrkkeilymme on tuonut esim. Afrikan lapsille perustarvikkeita, kuten ruokaa, suojaa, lääkkeitä ja tietenkin hyvää tahtoa ja meille tärkeitä kristillisiä arvoja. KO-hunger on kasvanut vuosi vuodelta ja tästä pienestä jutusta onkin kasvanut jo toiminta, joka on tuottanut tuhansia dollareita apua tarvitseville.

Olemme todella kiitollisia kaikesta saamastamme tuesta ja siitä mihin tämä pienestä pojasta alkanut nyrkkeilyharrastus on perhettämme ja IBC-seuraamme vienyt. On hienoa, että Bookers Oy on päättänyt osallistua tukemaan Joeyn nyrkkeilyuraa ja halunnut osaksi tiimiämme ja seuraamaan sitä, kuinka pitkälle se tulee johtamaan.

Parhain terveisin,
Jason Spencer
www.immanuelboxing.com