Terveisiä keväisestä ja aurinkoisesta Michiganista

Terveisiä keväisestä ja aurinkoisesta Michiganista

Kevät näytti olleen täällä jo pitkällä mutta nyt iski vielä pieni takatalvi. Nyrkkeilytallilla on riittänyt säpinää ja juniorit Mickellin johdolla ovat treenanneet kovalla tahdilla. Salilla on käynyt vieraita Detroitista ja naapuriosavaltiosta Ohiosta, joten pienemmillekin nyrkkeilijöille on riittänyt sparreihin sitä kovaa vastusta. Coach Brian, joka on serkkumme, on vetänyt treenejä lähes poikkeuksetta Jasonin ja Joeyn ollessa Californiassa. Mickell varsinkin on jaksanut ahkeroida entistä kovempaan malliin. Taitaa isoveljen menestyminen pistää pikkuveljenkin yhä kovempaan rääkkiin ja tätä kautta tahto menestyä vain kasvaa.

Jason ja Joey ovat viettäneet viime viikot Kaliforniassa. He menivät sinne maaliskuun alussa treenaamaan ja katselemaan asuntoa, jotta näin alkuun heillä olisi paikka missä levätä ja joka kuitenkin sijottuisi lähelle treenipaikkoja. Syy, miksi suuntana on Kalifornia, on yksinkertainen: tällä hetkellä on tehtävä siirtoja tulevaisuutta varten ja jos meinaa olla todellakin siellä maailman huipulla, niin silloin sinun on oltava lähellä kovimpia nyrkkeilypiirejä eli Losia ja Vegasia, valmentajia, sparreja, treenejä ja tietenkin promoottoreita.

Kaliforniassa on ollut jo hyvin kesäiset kelit ja täällä ollaan viihdytty. Tarkoituksena on alkuun etsiä vuokra-asunto ja sen jälkeen syksyllä on tarkoitus myydä talo ja muuttaa koko perheen voimin tänne. Alustavasti olemme katsoneet asuntoja Tracy-nimisestä kaupungista. Kaupunki on erittäin viihtyisä ja lisäksi lähellämme asuu silloin myös toinen Team USA:n valmentaja ja hänen poikansa, joka on myös Team USA:ssa nyrkkeilijänä ja Joeyn ja meidän hyvä ystävä. Näin ollen olemme myös lähellä ystäviä ja lähellä on sitten myös heidän treenisalinsa.

Olemme myös olleet yhteyksissä valmentaja Virgil Hunterin kanssa, joka on tällä hetkellä maailman paras valmentaja ja valmentaa myös Andre Wardia, joka on WBA- ja WBC-liiton maailmanmestari 29 voitollaan ja 0 tappiolla. Virgil valmentaa Andren ohella useita muita maailman huippuja kuten Berto ja Dirrellin veljekset.

Reilu viikko sitten Joey ja Jason pääsivät myös katsomaan paikan päälle Andre Wardin ja Sullivan Barreran matsia. Paikat oli järjestetty heille ihan kehän vierestä. Joey oli todellakin mielissään, kun hän pääsi näkemään nyrkkeilyn huippunimiä ja tapasi myös HBO:n supersuositun nyrkkeilyohjelman The Fight Gamen juontajan Jim Lampleyn ja HBO:n nyrkkeilyasiantuntijan ja -kommentaattorin Max Kellermanin kehän laidalla ja pääsi näiden kanssa vaihtamaan kuulumisia ja kertomaan omasta urastaan ja puhumaan tulevaisuudestaan. Ottelunhan vei Ward selvästi ja nyt onkin tulevaisuuden kysymys se, nähdäänkö Andre ottelevan kovaakin kovempaa GGG:tä eli Gennadi Golovkinia vastaan. Uskon, että tämä super-matsi tullaan näkemään ja tämä kisailu alkaa taas täyttämään Floydin jättämää tyhjiötä ammattinyrkkeilyssä.

Joka tapauksessa isoja hienoja asioita tapahtumassa. Suuria mutta pakollisia päätöksiä. Tuntuu tietenkin oudolta ja haikealta ajatus siitä, että muutto on edessä ja täysin uudet kuviot ja piirit, uudet ihmiset ja täysin tuntemattomat ihmiset, uusi kaupunki ja uudet isommat piirit. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että aika on kypsä ja nyt on vain mentävä eteenpäin eikä katsella taaksepäin.

Joeylle on väläytelty mahdollisuutta siirtyä ammattilaiseksi jo 2 vuoden päästä. Tuntuu uskomattomalta, koska hän vasta 24.3. täytti 16 vuotta. Joskus tuntuu, että ei ole pitkään, kun hän oli vasta 4 vuotta ja katselimme hänen hakkaavan säkkiä ja Jasonin kanssa katsoimme toisia alakerran salilla ja tuumasimme, että tässä pojassa on jotain uskomatonta potentiaalia. Toivotaan, että kehitys ja menestys jatkuu samaa rataa.

Tsemppiä ja aurinkoista kevättä ja hyviä kauppoja Bookersin väelle ja jälleen kerran kiitokset tuesta Jukka ja Bookersin poppoo!

Nyrkkeilyterveisin,
Joey, Jason, Arttu ja koko IBC:n väki