Millainen on hyvä myyjä?

Uutiset14.12.2022

Millainen on hyvä myyjä?

Tässäkin asiassa stereotypioita uskotaan aivan liikaa!

Myyjän työhön ja myyjiin liittyy tyypillisesti vahvoja mielikuvia – hyviä ja huonoja. Hyvä myyjä ei välttämättä ole äärimmäisen ulospäinsuuntautunut, riesaksi saakka puhelias kaikkien kaveri. Uramenestyjiä kuvaavat ominaisuudet liittyvät paremminkin kykyyn tehdä, omistautua ja olla utelias – ja potentiaaliset huippumyyjät eivät taas ehkä tajua, mihin kaikkeen voisivat pystyä, koska liian usein myyjiä etsitään vain ekstroverttien parista.
Ei sovi kieltää, etteivätkö rohkeus olisi oivallinen ominaisuus myös myyntityössä, mutta työ löytää tekijänsä – vaikka tekijä ei heti itseään tunnistaisikaan.

Bookers on Suomen kovin myyjien kouluttaja. Valitse alta paras vaihtoehto ja liity joukkoomme.
Hakeminen käy nopeasti – ja pian saatat olla matkalla kohti uutta uraa!

Myyntityö ei ole lopulta rakettitiedettä – mutta minkälainen on hyvä myyjä?

Hyvä myyjä muistaa kuunnella

Pysähdy hetkeksi ja anna asiakkaan kertoa, mitä oikeasti tarvitsee. Niin osaat tarjota oikeaa ratkaisua oikealla hetkellä.

Hyvä myyjä on kohtelias ja yrittää ymmärtää asiakkaan tilanteen

Hyvä myyjä asiakkaan näkökulmasta ymmärtää, missä mennään. Ota asioista selvää, niin et ylläty.

Hyvä myyjä ei anna periksi

Se ei kuitenkaan tarkoita, että intät, kunnes asiakas kyllästyy. Etsi parempi tapa ilmaista asiasi, äläkä lannistu, vaikka kaikki ei heti sujuisi kuin vanhalta tekijältä. Kaikilla on hyviä ja huonoja päiviä.

Hyvä myyjä on ylpeä siitä, mitä tekee

Kaikki eivät tähän työhön tohdi ryhtyä, mutta myyntiuran valinneet tietävät, että palkitsevampaa ei olekaan.

Hyvä myyjä on tiimipelaaja

Kaikki onnistuu paremmin, kun takana on porukka, johon voi luottaa. Niin me täällä Bookersilla uskomme, ja tulokset puhuvat puolestaan.

Sinusta huippumyyjä?

Myyntityöhön opitaan ihan niin kuin mihin tahansa hommaan. Kohtaamiset asiakkaiden kanssa kouluttavat monella tavalla, ja työtovereilta voi saada kullanarvoisia neuvoja. Bookersilla satsataan myös koulutukseen ja kehitykseen, joiden avulla myynnissä tärkeät vaistot voi valjastaa käyttöön kunnolla. Jos osaa kuunnella, katsoa asioita eri näkökulmasta ja pohtia, miten asiat voisi tehdä paremmin, voi näiden palikoiden pohjalta syntyä aidosti taitava huippumyyjä.

Myyntityö ei ole pelkkä ura – se on itsessään kokemus, josta voi ammentaa monenlaisissa työtehtävissä ja yrityksissä. Jos CV:ssäsi lukee, että olet tehnyt edellisessä työpaikassasi tuloksellista myyntiä, ovia alkaa aueta yllättävistäkin paikoista. Inside Sales Specialist -koulutuksessa peruspalikoista rakennetaan korkeakoulussa hankitun asiantuntemuksen päälle B2B-myynnin ammattitaitoa ja johtamiskykyä, joiden avulla omat vahvuusalueet alkavat hahmottua ja urapolku löytää muotonsa.

Jos olet kiinnostunut laittamaan urasi kiihdytyskaistalle, niin tutustu tähän trainee ohjelmaamme!