Sinustako buukkaaja?

Ajanvaraus, buukkaus, booking, ensikohtaamiset. Myynnin alkumetreillä tapahtuvaa asiakaskohtaamista voi kutsua monella nimellä. Kyse on tärkeästä vuorovaikutustilanteesta, ensikohtaamisesta, josta syntyy pitkäaikaisia asiakassuhteita. Yhteistyön syntymisessä on lopulta kyse taitavasta vuorovaikutuksesta ja sosiaalisesta sulavuudesta – taidoista, joita tarvitsee jokaisessa ammatissa. Meillä Bookersilla yli 120 myynnin ammattilaista sopii päivässä yli tuhat tapaamista eri toimialojen johtaville brändeille. Voisitko sinä olla uusi myynnin erikoisosaaja osana jatkuvasti vahvistuvaa tiimiämme?

Uutiset24.01.2024

Ensikohtaaminen luo pohjan – mistä buukkauksessa on kyse?

Korkealaatuisten ensikohtaamisten merkitys kasvaa jatkuvasti. Etämyynnin yleistymisen aikakaudella myynnin menestys perustuu laadukkaaseen ensikohtaamiseen asiakkaan kanssa, ja sillä luodaan pohja suotuisalle myyntikeskustelulle. Buukkauksessa siis palvelun tarvitsija ja tarjoaja kohtaavat toisensa, ja näin mahdollistetaan myynti ja kasvu. Booking-palveluiden avulla luodaan kilpailuetua, joka perustuu korkealuokkaisiin ensikohtaamisiin, jotka nostavat myynnin aktiivisuutta ja ovat rakentamassa brändiä.

Ensikohtaamisessa on kuunneltava tarkasti sekä yritystä että potentiaalista asiakasta. Jotta tavoitteeseen päästään, on buukkaajan hallittava sekä yrityksen tavoite että asiakkaan tarpeet. Bookersilla ensikohtaamisten korkea laatu on paitsi kiinteä osa strategiaa, myös olennainen tekijä markkinajohtajuudessa ja asiakastyytyväisyydessä.

Hyvä buukkaaja on tavoitteiden mahdollistaja

Bookers tarjoaa työpaikkoja henkilöille, jotka nauttivat vuorovaikutuksesta ihmisten kanssa ja ovat hyviä organisoimaan. Buukkaaja on myyjän ja asiakaspalvelijan yhdistelmä, joka auttaa palvelua ja asiakasta löytämään toisensa. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii timanttisia tekijöitä, ja Bookers tekee tiimillään timanttisia tuloksia.

Työskentely buukkauspalveluiden parissa vaatii yleensä hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. On tärkeää osata kuunnella asiakkaan tarpeita ja antaa heille selkeitä ohjeita ja tietoa palveluista. Organisointitaidot ovat myös tärkeitä, sillä sinun tulee pitää kirjaa ajoista, varauksista ja muista asiakkaisiin liittyvistä tiedoista. Hyvä buukkaaja ei kuitenkaan ole silkka aikatauluttaja, vaan sujuvasta ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta syntyy vaikuttavia tuloksia.

Tule osaksi Bookersin uratarinoita

Etenkin uransa alussa olevat eivät ehkä tiedä tarkalleen, mihin suuntaan pyrkisivät. Monessa paikassa nuoret työntekijät voivat tuntea itsensä eksyneiksi, mutta Bookersilla urapolun suunnitteluun saa jatkuvaa tukea ja tavoitteet saa asettaa niin korkealle kuin suinkin haluaa. Haluamme auttaa jokaista etenemään ja menestymään. Voisitko sinä olla uusi potentiaalinen ensikohtaaja?