Myyntityö houkuttelee kasvavissa määrin alanvaihtajia!

Uutiset20.05.2022

Bookers-palvelut

Meillä aloittaa joka viikon maanantaina joukko valittuja myynnin kyvykkyyksiä. Valtaosa meillä aloittavista henkilöistä on kunnianhimoisia nuoria, työuransa alkutaipaleella. Heillä isona yhdistävänä motivaatiotekijänä on tahto päästä työhön, joka vie uralla eteenpäin ja tärkeä valintaperuste työpaikalle on kehittymistä tukeva kulttuuri, valmennukset ja tarjotut uramahdollisuudet. Tänä vuonna meillä on aloittajissa korostunut erityisellä tavalla alanvaihtajat. On lentohenkilökuntaa, taloushallinnon, sosiaali- ja terveydenhoitoalan, rakennusalan ja lukuisten muiden alojen kokeneita ammattilaisia, jotka hakevat uutta suuntaa uralle myyntityön parissa.

Kehitys on usein nopeampaa kuin ihminen itse uskaltaa kuvitellakaan.

Heitä yhdistää usein tahto päästä päivätyöhön, mutta ennen kaikkea se, että oman työn tulos näkyisi myös palkassa ja toisi mahdollisuuksia, jotka vievät uralla eteenpäin, esimerkiksi b2b myyntityön pariin. Olemme ylpeydellä seuranneet näiden alanvaihtajien työmoraalia ja kykyä omaksua uusia asioita, kehittyminen on poikkeuksellisen nopeaa. Mikään ei ole palkitsevampaa kuin nähdä alan ulkopuolelta tulevan ihmisen onnistuvan työssään ja etenevän uralla! Myyntityön hienous on että lähes poikkeuksetta jokainen, jolla on nälkä ja palo, tulee menestymään. Kehitys on usein nopeampaa kuin ihminen itse uskaltaa kuvitellakaan.

Myyntiin on liittynyt pitkään tuputtamisen stigmaa

Ilman myyntiä ei ole mitään. Yritysten liikevaihto muodostuu siitä että hienot tuotteet ja palvelut saadaan myytyä. Siitä huolimatta myyntiin on liittynyt pitkään tuputtamisen stigmaa. Tässä on kuitenkin tapahtumassa iso murros ajattelussa, myyntipalveluiden alalla kasvaa iso joukko ammattimaisesti toimivia yrityksiä, jotka nostavat myyntityön arvostusta ja myyjän työn arvoa. Me Bookersilla tiedämme myyntityön ammatiksi, joka on jokaisen yrityksen menestyksen takana.

Menestyvien myyjien ammattitaito on tuote- ja asiakastuntemuksessa, kyvyssä löytää asiakkaalleen paras mahdollinen ratkaisu. Myynti ei ole tekninen suoritus, se ei ole temppuja ja kikkoja, vaan asennetta, taitoa ja asiantuntemusta. Myynti onnistuu kulttuurissa, jossa töitä onnistumisen eteen tehdään joka päivä, sellaisessa jossa osaamista jaetaan avoimesti ja jokaisen onnistumisesta iloitaan. Sellaisessa kulttuurissa on rikkaus, kun on eri ikäisiä, eri taustaisia ihmisiä, siellä jokaiselle oikealla asenteella toimivalle löytyy oma paikkansa ja mahdollisuus kukoistaa. Myyntityö tarjoaa palkitsevan ammatin niin rahallisesti, kuin itsensä jatkuvan kehittämisenkin kannalta, ammatin jossa oma kädenjälki näkyy konkreettisesti.

Bookers edustaa vain Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja siksi myyjiemme vastuu on myös suuri. Kohtaamisten kädenjälki on parhaimmillaan asiakasyrityksemme paras brändinrakentaja.

Tämä iso vastuu on myös yksi suurimmista motivaatiotekijöistä ihmisillemme!

Hyvää viikonloppua myynnin nykyiset ja tulevat ammattilaiset!