”Meillä on kaikki kunnossa, asia ei ole ajankohtainen!”

Uutiset27.10.2022

Bookers-uusasiakashankinta-yrityksille

Kun perinteinen tuote, esimerkiksi hehkulamppu särkyy, on aika hankkia vanhan tilalle uusi. Jos auton bensa- tai latausvalo syttyy, on syytä tankata tai ladata auto. Kun monimutkaisempi tuote alkaa elinkaarensa päässä piiputtaa, on aika päivittää se. Tämä toimintamalli pätee muun muassa erilaisiin älylaitteisiin.

Edellä mainitut esimerkit ovat meille kaikille itsestäänselvyyksiä.

Mutta miten on palveluiden laita, koska on oikea aika päivittää käytössäsi olevia palveluita? Valtaosastahan palveluita puuttuu vielä niin sanottu bensavalo, eli keinoäly, joka kertoisi meille, että nyt tilanteenne on kehittynyt siten, että aiemmin hankittu palvelu ei palvele enää parhaalla mahdollisella tavalla.

Me Bookersilla myymme lukuisien kumppaniemme B2B- ja B2C-palveluja ja koska palveluiden vanhenemisen havaitseminen on ymmärrettävästi vaikeampaa, tyypillinen ensireaktio asiakkailta on, että: ”Meillä on kaikki kunnossa, asia ei ole nyt ajankohtainen.”

Onko refleksinomainen vastauksesi: ”Meillä on kaikki kunnossa.”?

Jos refleksinomainen vastaus kysyttäessä palveluiden päivitystarpeeseen on se, että meillä on kaikki kunnossa ja asia ei ole nyt ajankohtainen, niin herää kysymys, että milloin palvelun päivitys olisi sitten ajankohtaista?

  • Onko tietoturvapalveluiden päivitys ajankohtainen, kun tietomurto on jo tapahtunut?
  • Onko vakuutuksien päivittäminen ajankohtainen, kun vahingon sattuessa huomataan, että vakuutuksen piirissä ei ollutkaan uuden liiketoimintamallin mukanaan tuomat riskit?
  • Kannattaako hankkia modernit raportointijärjestelmät vasta sitten, kun havahdutaan akuuttiin kassakriisiin?
  • Kannattaako korkokatto tai kiinteähintainen energiasopimus tehdä silloin, kun hinnat ovat alhaalla, vai vasta sitten, kun hinnat tai korot ovat yhtäkkisesti nousseet pilviin?
  • Onko oikea hetki varata aika hammastarkastukseen silloin, kun hampaat jo tippuvat suusta?

Muistutukseni meille päättäjille on se, että kun meitä seuraavan kerran lähestyy oman alansa asiantuntija, niin annetaan hänelle mahdollisuus auttaa meitä menestymään omien kiireidemme keskellä. Sillä onhan meidän päättäjien ensisijaisena tehtävänä kuitenkin jatkuvasti kasvattaa, kehittää ja turvata omaa liiketoimintaamme.

Parasta mitä tässä voi tapahtua, on se, että saat päivitettyä tarvitsemanne palvelut oikealle tasolle, pidät yrityksesi kilpailukyvyn kunnossa, et maksa jatkossakaan turhasta, sekä hallitset yritykseesi liittyvät muuttuneetkin riskit.

Mikä olisi pahinta, mitä kartoituksessa asiantuntijan kanssa voisi tapahtua? Jos muutostarpeita ei tällä kertaa löytynyt, niin pienellä aikainvestoinnilla sai asiantuntijan näkemyksen siitä, että teillä on tällä hetkellä kaikki IHAN OIKEASTI kunnossa. Tämä asiantuntija-arvio on jo itsessään arvokas, vaikka siitä ei erillistä laskua lähetetä.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että palveluiden päivitystarpeen kartoitus ei ole jäämässä tulevaisuudessakaan pelkästään asiakkaan omalle vastuulle. Vaan palvelutuottajien näkemykselliset asiantuntijat, toiselta nimeltään myyjät, toimivat näissä asioissa kiireisten päättäjien apuna.

Palveluterveisin Jojo Honkanen

Kirjoittaja on Bookersin operatiivinen johtaja Joni-Joonas Honkanen, jonka oivalluttava valmennustyyli loistaa niin Bookersin arjessa, kuin myös korkeakoulujen luennoilla – LinkedIn